2018 Concurs de Manejabilitat amb carro de pagès

El dia 25 de novembre es va celebrar, al Parc dels Torrents, darrere de l’ajuntament, el Concurs de Manejabilitat amb carro de pagès, organitzat per la Colla dels Tres Tombs d’Esplugues amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Esplugues i de la Federació Catalana dels Tres Tombs.

El dia es va aixecar nuvolós, però encara, que van caure unes lleugeres gotes, es va aguantar i al final el sol va lluir amb força. Després d’un esmorzar d’escalfament, per a tots els participants, es va iniciar la prova en la que hi participaren dinou concursants amb deu cavalls i deu carros, que van demostrar la seva habilitat en el maneig i conducció de carros, havent de superar totes les probes i en el menor temps possible. Enguany al concurs hi ha hagut més probes, fet que ha donat un caire més espectacular al concurs.

Dels dinou participants, tres van ser d’Esplugues, Pere Bovés, Quimo Mañes i Joan Bovés, la resta venien d’altres poblacions catalanes, Mora la Nova, Marsà, Cerdanyola, Sant Cugat del Vallès, La Roca, El Prat de Llobregat, Martorell i Calafell.

El concurs va ser molt disputat, resultant guanyadors, el jove Sergi Costa amb el cavall Nescapolita, el segon premi se l’endugué Jonny Martí, amb el cavall Morena, i el tercer va ser aconseguit per Pere Bovés, d’Esplugues, també amb el cavall Nescapolita. Els trofeus van ser entregats, per la regidora de cultura Maribel Aguilera, i també es va donar un record de participació a tots els concursants.