El carro del carrer de l´Avenç

? El  carro del carrer de l´Avenç ?

 

La nostra participació en aquesta festa dels Tres Tombs començà quan la Comissió organitzadora  va  demanar  la meva  participació a la festa .  Havia d´escriuré un prego on s´expliqués de manera resumida  la història del meu carrer, guarnir el carro de Sant Antoni  i buscar veïns  que volessin  col.laborar-hi.

 

No vaig poder dir que no ;  de cop i volta  tot un munt de records d´infantesa van sorgir . Filla d´una casa de pagès, on tota la família es va dedicar al treball de la terra i dels animals , la festa de Sant Antoni era molt celebrada.  El meu pare, en Macià Vilà Enrich hi havia participat activament treien el carro  i els cavalls engalanats  i també com a banderer i  organitzador de la diada al llarg de molts anys .

Les vivències viscudes , recuperar la tradició , treballar amb el veïnat,  ?  em van fer posar  en marxa. El primer pas fou  parlar amb veïns del carrer que per la seva edat  tenien més records del  carrer de l´Avenç i amb la seva ajuda  vaig  anar redactant el prego . Després  vaig  trobar  un grup de veïnes que amb gran entusiasme  van voler participar  de la festa.

 

I de tot això ja en farà quatre anys.

 

Al llarg d´aquest  temps ens hem anat reunint les mateixes veïnes,  i  malgrat no disposar de massa temps lliure, hem anat pensant  amb il.lusió  com podíem guarnir el carro del carrer  ,  com vestir-nos,  com distribuir-nos la feina ,  etc,?

Aquestes trobades ens han  permès evocar records familiars, parlar de la pèrdua de les tradicions, de la importància de mantenir vives les nostres arrels, dels canvis del nostre carrer i del nostre poble.

El senzill guarniment del nostre  carro expressa molt bé el tarannà de les persones que hi van, que creuen que el més important es col.laborar ,  participar de la festa i  ajudar a mantenir la tradició.

Cal esmentar que  sempre ens hem  trobat molt ben acollides per tot el grup  de persones que formen part de la Comissió , mai ens ha faltat el seu suport i el seu ànim . Creiem que la  feina que duen a terme  és extraordinària.

 

El grup de veïnes del carro del carrer de l´Avenç  anima als ciutadans i ciutadanes d´Esplugues de Llobregat que  fomentin  la convivència veïnal , que participin de la diada ,  que surtin al carrer , que engalanin  nous carros i que gaudeixin de la festa dels Tres Tombs .

 

 

És una experiència engrescadora, alegre, viva i arrelada a la tradició.

 

Veniu i participeu !!

 

 

 

 

Pepita Vilà

Antònia Martín

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *